2012年1月9日 星期一

Sony HDR-CX740VE, HDR-CX730E en HDR-TD20VE HD

De nieuwe Sony HDR-CX740VE, HDR-CX730E en HDR-TD20VE bieden meer stabiele, scherpere films en foto’s, zelfs tijdens het inzoomen.

Hard windgeruis krijgt nu volgens de fabrikant geen grip meer op de verstaanbaarheid van het opgenomen geluid.

Er is nu een nieuwe serie Handycams met ingebouwde projector die elke muur, elk plafond of elk ander handig oppervlak in een filmzaal verandert. Wil je een extra dimensie toevoegen bij het vastleggen van speciale gelegenheden? Dan biedt de kleinste 3D Handycam uitkomst.

Het volledige assortiment omvat 13 nieuwe modellen. Hieronder bespreken we alleen de 3 high-end modellen.

Met de high-end modellen introduceert Sony de zogenaamde Balanced Optical SteadyShot, een geavanceerd nieuw stabilisatiesysteem dat meer stabiele, professioneel uitziende beelden geeft met video in HD TV kwaliteit of foto’s. De stabilisatie wordt nu in het hele optische systeem toegepast, waaronder in het objectief en Exmor R CMOS-beeldsensor. Het resultaat is volgens Sony de beste bewegingscompensatie ooit, die tot 13x efficinter is – in standaardmodus – dan voorgaande modellen. Deze is effectief bij alle zoominstellingen, van groothoek tot telefoto.

Drie nieuwe Sony PJ-modellen hebben een ingebouwde projector die in het uitklapbare lcd-paneel van de camcorder werd gentegreerd. Stereo luidsprekers met Clear Phase- en S-Master Digital Amplifier-technologie leveren een helder, dynamisch geluid, terwijl je geniet van zelfgemaakte films die geprojecteerd worden op een muur, plafond of een ander oppervlak.

Handycam legt niet alleen perfect Full HD video en foto’s vast, maar deze klinkt ook beter. Ondersteund door een nieuwe Advanced Sound Processor, herkent de Handycam automatisch het storende windgeruis als je buitenopnames aan het maken bent. Een slim algoritme verbetert de lage en middenfrequenties – waar de wind het meeste grip op heeft – zodat menselijke stemmen beter klinken. De Closer Voice-technologie optimaliseert het geluid door gebruik te maken van Face Detection om mensen op een foto te herkennen en de microfoon op hun stemmen te richten.

In het voorgaande Cyber-shot-assortiment deed ‘By Pixel Super Resolution’ z’n intrede. Deze functie analyseert aangrenzende pixels en detecteert patronen. Handycam gebruikt deze extra technologie om zeer gedetailleerde foto’s met een uiterst hoge resolutie te produceren.

De nieuwe generatie ‘Double Full HD’ 3D camcorder, HDR-TD20VE, is ongeveer 33 % kleiner en lichter dan zijn voorganger. Dit toestel combineert twee stereoscopische G objectieven met 10x optische zoom (12x verlengde zoom in 3D en 17x verlengde zoom in 2D) met twee Exmor R CMOS- sensoren en twee BIONZ-beeldprocessors.

Dit dubbele opnamesysteem legt 3D video vast in 1920×1080 Full HD, die je op je 3D tv met een Active Shutter-bril kan bekijken. Of je kan het 8,8 cm (3,5-inch) Xtra Fine 3D LCD-aanraakscherm zonder bril gebruiken. De nieuwe AUTO 3D-Depth Adjustment garandeert een meer natuurlijke, comfortabele 3D kijkervaring. De afstand tussen elk camcorderobjectief is geoptimaliseerd voor een meer realistisch, stereoscopisch effect. En de minimale camera-tot-onderwerp-afstand is nu 30 cm waar dit bij het vorige model nog 80 cm bedroeg.

Overige HDR-TD20VE-functies die ook op geselecteerde 2D Handycam-modellen terug te vinden zijn: iAUTO met Auto Wind Noise Reduction; geotagging met gps; veelzijdige manuele instellingen en een ingebouwde usb-kabel om gemakkelijk bestanden uit te wisselen en je pc snel op te laden.

De nieuwe HVL-LE1 is een veelzijdige LED Battery Video Light voor geavanceerde beeldcreatie. De videolamp biedt zowel horizontale als verticale belichtingsmogelijkheden, de helderheid kan handmatig ingesteld worden en de lamp wordt geleverd met twee conversiefilters die de kleurtemperatuur wijzigen.

De HVL-LE1, die de ruimte met zestig superlichtgevende LED’s verlicht, is te bevestigen aan de accessoireklem van je Handycam NEX-VG of camera. Hij werkt op infoLITHIUM V- of M-serie herlaadbare batterijen, standaard Ni-MH AA of alkaline AA-batterijen.

De VCT-MP1 ‘Multipod’ is een veelzijdige ’4-wegs’ ondersteunende oplossing met een aanpasbare monostatief, ministatief, standaard en koffer. Hij is ideaal om je camcorder of camera te stabiliseren, zelfs in actieve opnamesituaties.

Perfect voor de Handycam: de nieuwe reeks SDHC-kaarten van Sony zijn verkrijgbaar vanaf maart 2012 in capaciteiten tot 32GB. De kaarten zijn bestand tegen rntgenstraling, schokken en temperatuursverschillen en zijn daarom een betrouwbare keuze voor op reis, speciale gelegenheden en dagelijkse opnames.

De prestatie van de kaarten is gepgraded naar gegevenssnelheden tot 30MB/s. De nieuwe kaarten garandeert niet alleen een snellere overdracht van grotere bestanden tussen computers, maar voldoet ook moeiteloos aan de eisen voor Full HD en 3D video-opnames met de Handycams van dit seizoen.

Met ‘s werelds eerste File Rescue-software van Sony kan je nu per ongeluk verwijderde of beschadigde 3D films en foto’s, zowel als 2D beeldbestanden terughalen. File Rescue-software is beschikbaar als gratis download voor geregistreerde kaarthouders.

沒有留言:

張貼留言